Natuursteen op maat

Natuursteen op maat maken naar de wensen van de klant is sinds 1935 de passie van Natuursteen Baeken.

Natuursteen is een tijdloos materiaal dat al eeuwenlang wordt gebruikt in architectuur en interieurontwerp, van vloeren en wanden tot keukenwerkbladen en wastafels.

Bij ons vindt u een uitgebreid aanbod van natuursteenproducten die zorgen voor een unieke en luxueuze uitstraling in uw woning.

 • Van ontwerp naar uitvoering

  Met de constante beweging van bouwtechnieken en trends wordt natuursteen steeds vaker op maat gemaakt om aan specifieke ontwerp- en functionele vereisten te voldoen.
  Elk project is uniek en er is een breed scala aan toepassingen, variërend van interieurontwerp tot architectonische projecten.

   

  Echte natuursteen

  Natuursteen verwijst naar gesteenten die in de natuur worden gevormd en kunnen op maat gemaakt worden voor verschillende toepassingen. Deze natuurlijke stenen hebben unieke eigenschappen en worden al eeuwenlang gebruikt vanwege hun duurzaamheid en natuurlijke aantrekkingskracht.

   

  Composiet

  Composiet steen, ook bekend als kunststeen, is de laatste tijd een veelgebruikt materiaal in verschillende bouwtoepassingen. Het is een veelzijdig materiaal en wint snel aan populariteit.
  Zoals de naam het zegt wordt het vervaardigd door natuurlijke materialen zoals kwarts en harsen te mengen en onder hoge druk samen te persen om zo terug een stevige steen te vormen.

 • Belgische Blauwe Hardsteen

  Belgische blauwe hardsteen, ook bekend als Belgisch hardsteen, Arduin of petit granit, is een natuursteen die al eeuwenlang wordt gewaardeerd om zijn schoonheid, duurzaamheid en veelzijdigheid. Het is een natuurlijke kalksteen met een kenmerkende blauwgrijze kleur, een fijne textuur met subtiele aders en fossielen, waardoor elk stuk uniek is. Qua afwerkingen zijn er verschillende opties, waaronder gezoet, gepolijst en verouderd, die elk een andere uitstraling bieden aan het eindproduct.

   

  Keramiek

  Keramische steen komt in verschillende vormen voor waaronder keramische tegels voor vloeren en wanden, maar ook voor bijvoorbeeld keukenwerkbladen en badkamer afwerking.

  Het productieproces van keramische steen omvat het gebruik van natuurlijke grondstoffen zoals klei, zand en water, die worden gemengd, gevormd en gebakken bij hoge temperaturen. Dit proces resulteert in stenen met diverse texturen en kleuren.

   

  Terrazzo

  Terrazzo, ook wel granito, is een van oorsprong Italiaans product dan traditioneel gebruikt werd voor de vloerafwerking van terrassen. Terrazzo is dan ook het Italiaanse woord voor terras.

  Dit materiaal bestaat uit marmerkorrels of korrels van andere materialen die gemengd worden met een al dan niet gekleurde cement. Hierdoor zijn oneindig veel combinaties mogelijk.

   

   

 • Bezoek onze toonzaal

  Laat u inspireren bij ons zodat u voor de juiste natuursteen kiest.

  Het is belangrijk om te investeren in kwaliteit om ervoor te zorgen dat u langdurig kan genieten van de schoonheid en duurzaamheid ervan.

  Wees welkom in onze toonzaal in Turnhout om onze uitgebreide selectie in het echt te bekijken.
  Onze mensen zullen u met plezier met professioneel advies bijstaan.

  Opmeten en plaatsen

  Natuursteen is een prachtig materiaal dat heel veelzijdig wordt gebruikt in bouw- en interieurprojecten. Of u nu een nieuw aanrechtblad wilt installeren of een terras wilt aanleggen, het opmeten en plaatsen van natuursteen vereist zorgvuldige planning en uitvoering.

  Het opmeten van een gebouw of ruimte is een essentiële stap om de perfecte pasvorm te garanderen. De kleinste fouten kunnen leiden tot problemen tijdens het plaatsen, dus nauwkeurigheid is van het grootste belang.

  Hoewel het mogelijk is om zelf de ruimte op te meten en de natuursteen zelf te plaatsen, biedt het inschakelen van onze professionele hulp verschillende voordelen. Ons team van opmeters en installateurs hebben de expertise en de ervaring om de noodzakelijke dingen te meten, alles correct te plaatsen en eventuele problemen tijdens het proces op te lossen.

  Daarnaast bieden ze deskundig advies over het onderhoud en het behoud van de steen na plaatsing.

  Onderhoud en reinigen

  Natuursteen is een populaire keuze voor vloeren, aanrechtbladen en andere oppervlakken die erg gebruiksintensief zijn vanwege de duurzaamheid en de esthetische aantrekkingskracht.
  Het is dus belangrijk om te begrijpen hoe u natuursteen moet onderhouden en reinigen.

  Om de natuursteen in optimale staat te houden, is regelmatig onderhoud en reiniging essentieel. Gebruik milde reinigingsmiddelen en vermijd agressieve chemicaliën die het oppervlak kunnen beschadigen. Veeg regelmatig vuil en stof weg om de natuurlijke glans te behouden.

  Elke steen vraagt om zijn eigen specifieke behandeling en daarom krijgt u bij de aanlevering van uw steen van ons advies en producten om de levensduur van uw natuursteen te verlengen, zodat u zo lang mogelijk van zijn schoonheid kan genieten.